Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Ο Φ.Σ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Από την αρχή του καλοκαιριού γινόμαστε μάρτυρες μια πρωτοφανούς τραγωδίας με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στην "πολιτισμένη" ευρώπη αναζητώντας κάποια ασφάλεια. Μπορεί βέβαια η ελλάδα, λόγω της γεωγραφική της θέσης ,να δέχεται ανέκαθεν κύματα μεταναστών και προσφύγων ,ωστόσο τον τελευταίο χρόνο με την άνοδο του isis η κατάσταση  έχει ξεφύγει. Αυτή η τραγωδία φανέρωσε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής ένωσης και των κυβερνήσεων.   Όσοι γλύτωσαν από τον πόλεμο, τα ναυάγια, τους δουλεμπόρους, το λιμενικό.... έφτασαν στην ευρώπη για να δουν τις εδώ κυβερνήσεις στην καλύτερη  να αδιαφορούν (με πρώτη τη δική μας )και να τους στοιβάζουν σε πλατείες, είτε άλλες να τους χτυπούν στα σύνορα , να αφήνουν φασίστες να τους επιτίθενται να τους απελαύνουν και άλλα ωραία.

 Ο φοιτητικός μας σύλλογος λοιπόν, αυτή τη φορά καλείται να κάνει κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα. Οφείλει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των προσφύγων και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που λίγους μήνες πριν ζούσαν λίγο πολύ σαν και εμάς. Έτσι, πήραμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης την οποία καλούμε όλο το σύλλογο να στηρίξει ενεργά υλικά ή μη.                                                                                         

Όμως , αν και είναι άμεση ανάγκη να προσφερθούν τα απαραίτητα είδη  πρώτης ανάγκη , πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό δεν χτυπά την ρίζα του προβλήματος. Επομένως , ο σύλλογός μας πρέπει να

παλέψει και ενάντια στις πολιτικές που γέννησαν αυτά τα προβλήματα ,που επιλέγουν να μην τα επιλύουν αλλά και να κρατάν τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και των προσφύγων στην αθλιότητα.

Αυτό σημαίνει :  να καταργηθούν εντελώς οι συνθήκες του Δουβλίνου που τους εγκλωβίζουν στην ελλάδα και η Frontex που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στα ευρωπαϊκά  σύνορα.  Να διατεθούν τα ανάλογα κονδύλια για την υποδοχή, διαμονή, μεταφορά και μετεγκατάσταση των προσφύγων και  να σταματήσουν εδώ και τώρα οι στρατιωτικές ή μη ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που κατέστρεψαν αυτές τις χώρες.

                                                                                      

Τρόφιμα (εκτός αυτών που χρειάζονται ψυγείο): μπισκότα, κράκερς, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, όσπρια και ζυμαρικά, ατομικούς χυμούς, συμπυκνωμένα γάλατα και νερά σε ατομικές συσκευασίες • Βρεφικά είδη: γάλατα σε σκόνη, κρέμες σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες γιασυγκάματα • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, ξυραφάκια, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αντηλιακά)  • Ρούχα: αντρικά, παιδικά, γυναικεία, αδιάβροχα, παπούτσια, κάλτσες, καπέλα, μπουφάν •Υπνόσακους, σκηνές, υποστρώματα, πετσέτες και σεντόνια, κουβέρτες, μεγάλες σακούλες σκουπιδιών • Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά: 1. Αναλγητικά, αντιπυρετικά (Depon ή Panadol χάπια και σιρόπι) 2. Αντιβιοτικά (Augmentin, Ciprofloxacin, Ceclor) 3. Αντιφλεγμονώδη (π.χ. Mesulid, Voltaren) 4. Αντιδιαρροϊκά (Immodium) 5. Αντισταμινικά (π.χ. Aerius, Xozal) 6. Betadin -Fucicort cream Aerolin inhaler - salospir 7. Συμπληρώματα διατροφής -βιταμίνες 8. Γάζες, οινόπνευμα.