Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για δημιουργία Πανπολυτεχνειακής Επιτροπής για ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, για ένα μεγάλο ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Η απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα την Κυριακή στις 5/7 ανοίγει ένα νέο κύκλο εξελίξεων που θα κρίνει εν πολύς το αν ο λαός θα καταφέρει να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο από αυτό των μνημονίων και της λιτότητας δίχως τέλος.

Παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ που έφτασε να προτείνει η ίδια ένα πιο «ήπιο» μνημόνιο πολύ μακριά από το πρόγραμμα για το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός, ήταν τέτοια η αδιαλλαξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της λιτότητας που οδήγησε την κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση του δημοψηφίσματος για να αποφύγει μια μετωπική σύγκρουση με σύσσωμο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Ανεξαρτήτως των αυταπατών της κυβέρνησης ότι υπάρχει δυνατότητα για ένα συμβιβασμό υπερ του λαού μέσα στην λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, ο ελληνικός λαός έχει μια ιστορική ευκαιρία να μπει δυναμικά στο προσκήνιο και να κάνει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μια πλειοψηφική λαϊκή βούληση για τον κατάργηση εδώ και τώρα των μνημονίων, της λιτότητας, του παράνομου και μη βιώσιμου χρέους, της ευρωφυλακής.

Για να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη, πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι για το ποια μπορεί να είναι όντως μια εναλλακτική πολιτική για όλους μας την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα. Μπορεί η φθηνή και χυδαία προπαγάνδα των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελιτ και των μηχανισμών τους (ΜΜΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ) να συναντά την απέχθεια των νεολαίων και ευρύτερα του λαού, ωστόσο ο φόβος του αγνώστου είναι υπαρκτός σε πολύ κόσμο. Επομένως είναι καθήκον και ευκαιρία η πανπολυτεχνειακή επιτροπή για το ΟΧΙ, να συζητήσει και για τις άμεσες δυνατότητες ενός άλλου δρόμου χωρίς φόβο και πάθος.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, για να γίνει συντριπτικά πλειοψηφικό το περήφανο ΟΧΙ στο ΕΜΠ και σε όλους τους συλλόγους φοιτητών-εργαζομένων-διοικητικών, χρειάζεται όσοι φοιτητές-εργαζόμενοι και καθηγητές καθώς και  όσες πολιτικές δυνάμεις του ΕΜΠ που δεν είναι διατεθειμένες να ζήσουν άλλα 30 χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας να στηρίξουν την μετωπική και δημοκρατική συγκρότηση της επιτροπής για ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στην βάση αυτή, καλούμε όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα για συγκρότηση επιτροπής ΕΜΠ ῾ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ῾ την Τρίτη 30.06 στις 13.00  στις Γενικές Έδρες για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον τρόπο δράσης μας τις επόμενες μέρες.


Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα...